Blive medlem af en a-kasse som studerende

Er det virkelig nødvendigt at blive medlem af en a-kasse som studerende? Det spørgsmål er der rigtig mange unge, der har stillet sig selv om. Om du bør blive medlem af en a-kasse eller ej afhænger af flere forskellige faktorer.

Gratis medlemskab for studerende

Tilbage i 2012 blev der vedtaget en ny lov, som sikrer sig at alle har mulighed for at melde sig ind i en a-kasse. Derfor er det også blevet mere almindeligt for studerende at blive medlem af en a-kasse. Der er mange muligheder for at finde en billig a-kasse som studerende, men det er faktisk muligt at få medlemskabet kvit og frit under studieforløbet.

Såfremt man er ved at tage en gymnasial uddannelse og ønsker at tage en videregående uddannelse, er det ikke nødvendigt med en a-kasse. Hvis du er ved at uddanne dig indenfor et specielt felt og snart er færdig vil en a-kasse være meget relevant for dig. Ved at være medlem af en a-kasse sikrer du dig, at du kan få dagpenge efter endt uddannelse. Det er selvfølgelig kun muligt at få dagpenge, hvis du ikke kan finde et arbejde efterfølgende.

De fleste a-kasser giver studerende mulighed for at blive gratis medlem, men de stiller også en række krav. Først og fremmest er kravet, at du er mellem 18 og 30 år og er i gang med en uddannelse med en varighed på minimum 18 måneder. Bemærk at det kun gælder erhvervsmæssige uddannelsen, hvor gymnasiale uddannelser som HHX, HTX, STX m.m. ikke er inkluderet.

Melder du dig ind i en a-kasse, så vil den første måned efter uddannelsens udløb være uden indtægt. Hvis du vælger at melde dig ind i en a-kasse 12 måneder forinden, vil du få dagpenge dagen efter, at din uddannelse er afsluttet. Man kan dermed gøre klogt i at melde sig ind i en a-kasse i god tid.

Når man skal vælge en a-kasse som studerende, vil det være en god idé at tænke langsigtet. Vil du f.eks. gerne have et job inden for handelsverden, kunne Business Danmark være det helt rette valg. Man kan selvfølgelig altid skifte a-kasse, hvis man ombestemmer sig.

Regler for nedsat kontingent til a-kassen

Såfremt du ikke overholder kravene for at få gratis medlemskab som studerende, kan du søge om nedsat kontingent. Det er den mest oplagte mulighed, hvis man ikke tager en uddannelse på mindst 18 måneder.

Det er en mulighed at få nedsat kontingent, hvis vil tager en uddannelse som studerende. Det kræver dog, at du tager en uddannelse på fuld tid og får enten SU eller elevløn. Hvis du er voksenlærling, eller hvis din løn overstiger det tilladte, kan du ikke få nedsat kontingent til a-kasse. Ligeledes er det ikke en mulighed, hvis du får nogen form for statsstøtte (kontanthjælp, sygedagpenge m.m.). I den periode du betaler nedsat kontingent, vil du typisk ikke kunne modtage dagpenge. Hvis du ikke kan få gratis medlemskab, bør du se nærmere på vores oversigt over a-kasser priser i Danmark.

Når du har sendt din ansøgning, er det op a-kassen, om du er berettigede til at få nedsat kontingent. Det er derfor vigtigt, at du sætter dig ind i kravene, når du skal melde dig i en a-kasse som studerende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *