Skydetårn til jagt giver gode vinkler

I Danmark er jagt ved at blive en af de ting, der er mange der er glade for at gøre i deres fritid. For 50 år siden, var der ikke mange andre end landmænd og godsejere der gik på jagt, men nu er der mange danskere der er jægere. Det betyder også, at der er betydeligt mere marked for forskelligt udstyr til jagt, og det er der nogle virksomheder der er kommet ud af. Det er dog meget forskelligt, hvad det er for noget udstyr man skal have, afhængig af hvilket våben man går på jagt med, og det er også meget forskelligt hvad for et våben man gerne vil have med på jagt. Der er noget lovgivning om hvornår man må have hvilke våben med på jagt, men udover det, er det langt hen ad vejen en smagssag.

Især riffeljagt er en af de former der er blevet meget populære hos danskerne, og sammen med jagt med haglgevær, er det klart den jagtform der er mest brugt i Danmark. Problemet med riffeljagt er bare, at en riffel skyder med en kugle, hvor et haglgevær skyder med en masse små kugler Det betyder at projektilet fra en riffel bevæger sig meget længere end dem fra et haglgevær, før de falder til jorden, og det betyder, at det er meget svært at sikre sig, at der ikke er nogen forkert der bliver ramt. Man skal i hvert fald ikke skyde for meget op i luften, for så kan kuglen ende med at lande flere kilometer væk – og den er dræbende hele vejen. Derfor er der også et centralt begreb i riffeljagt der hedder ”kuglefang”. Det handler om, at man er sikker på, at der er noget bag ved det dyr man skyder efter, så kuglen har noget at lande i. Dette kuglefang skal være jord, og derfor er det tit svært at komme til at skyde når man ligger ned på jorden.

Se det gode skydetårn her.

Skydetårnet er en god løsning

Hvis man gerne vil have en vinkel på, der betyder, at man kan komme til at have godt kuglefang, kan det altså være en fordel at få sig selv opad. På den måde kommer man til at have en vinkel der, selvom man sidder og kigger ud over en flad mark, måske egentlig er ok at skyde med. Der er naturligvis andre ting der kan gøre det uansvarligt at skyde til et dyr, men skydetårnet øger i hvert flad dine chancer betydeligt for at få et godt kuglefang, så du har mulighed for at skyde. Desuden behøver skydetårne ikke være så besværlige som man tror, fordi der findes versioner man nemt kan pakke sammen og sætte op, og på den måde kan man også komme til at flytte dem, hvis man finde ud af, at man har fået placeret dem et dårligt sted. Hvis du er glad for at gå på riffeljagt er der i hvert fald ingen tvivl: Du skal have et skydetårn til når du går på jagt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *